children toysТам където има дечица точно там се ражда и потребността от впечатляващи и любопитни сувенири, които да ги изненадат и зарадват без значение дали става въпрос за рожден ден, Коледа, ден на детето, имен ден или друго. Предвид огромния подбор от стока, предлагани в детските онлайн шопове решаването взема доста време и изисква известно проучване.

Годините на децата са голям фактор за намирането на най-подходящ подарък и е много важно да се знае какви точно са ежедневните им занимания и какви точно подробности причиняват техния интерес в отделните стъпала на тяхното израстване.

Подаръци за по-големите деца – 7-14 години

Школото – това е територията, където се изграждат перосналните и всестранните интереси на децата.

Малчуганите се намират извън дома и комуникират в по-голям обществен кръг, като непряко и пряко си оказват влияние. В училищната среда малчуганите се сдобиват някаква самостоятелност и образуват своите индивидуални предпочитания и интереси. В този конкретен случай бихте могли да изберете дар за детенцето по 2 критерия: Точно какви занимания се харесват на детето? Какво точно се обича от болшинството дечица? При 2-рия вариант най-вероятно става въпрос за артикули от реклами.

Малко преди училище
Предучилищните занимания тренират малчуганът за преминаването от забавата към задълженията. В този етап дечицата придобиват умения и опитност, които се прилагат в по-трудни игри – такива с конкретни и умни отговори, играчки с управление от разстояние, игри за компютър, трудни загадки и мозайки.

Подаръци за по-малки деца
Между три и пет години малчуганите освен, че имитират всички дейности на татко и мама, те изграждат и свои сюжети. Това са така казаните игри с ролеви характер, където те са създатели и членове на различни по естество ситуации от заобикалящия ги свят. Най-мечтаните подаръци за деца в годините между три и пет са конструкури и мозайки, книжка за рисуване и оцветяване, пластелин и други подобни. Такива подаръци позволяват на малчуганите да развиват своите собствени творчески умения докато се развличат.

Подаръци до три годишна възраст
Между 12 мес и три години децата много активно разузнават заобикалящата ги среда например разглобяват, бутат, пренасят и дърпат всичко, което им попадне в ръцете. Най-желани за игра са дървените играчки като кубове, конструктори с големи компоненти, играчки за нанизване (низанки), влакче и играчки за бутане и дърпане, мозайки за много малки малчугани и други подобни. От значение е да изберете играчки, като ще провокират и развият въображението на малчуганите.

Хубави подаръци за бебенца
За бебенцата е важно играчките да подобряват координацията между ръцете и очите, слух, умение за разпознаване и други. Най-добри за тази цел и най-удачни са музикални играчки, плюшени играчки и дрънкалки, които приличат на животни. Бебенцата изпробват всичко на вкус и е от значение играчките да не са изградени от мънички детайли, които могат лесно да погълнат.

Още детайли: виж тук