laser hair removal

Продецурата по епилация с лазер – безопасна, ефективна, безболезнена 

Запитването за ефективното, безболезнено и дългорайно обезкосмяване на тялото е на дневен ред от години и касае доста повече модерни жени и мъже. За първи път обаче въпросът намира правилния си отговор и той се казва лазерна епилация.

Метода по лазерна епилация представлява третиране на космените фоликули с подкрепата на точно насочени лазерни импулси. Точно това влияе върху растежа на косъмчето и респективно дава значително по-дълги постижения от всички останали методи по обезкосмяване, продавани до сега. 

За какъв вид кожа и окосмяване е надеждно третирането с лазерна епилация?

кратката версия е – обработването е подходящо за всеки вид кожа и окосмяване. Актуалните лазерни системи вършат работа с различни видове и дължини на импулси с лазер. Това гарантира еднакво ефективно и безопасно влияние, както за тънките и светли косми, характерни за белите видове кожа, така и за тъмните косъмчета, имащи обикновено мъжете и жените с по-тъмен фототип. Най-често метода по лазерна епилация се извършва от професионалисти в областта, и в началото квалифицират вида на кожата и окосмяването, и съответно определят точно какъв конкретен вид импулс с лазер би действал най-ефективно в дадения случай. Има също и нови видове апаратура, като съвместяват в себе си отделните шаблони за лазерна епилация, като по този начин достигат максималните потенциални ефекти за постоянно обезкосмяване. 

Кои точно зони на тялото реално могат да са обработвани с епилация с лазер?

Метода по лазерна епилация е приложима върху безусловно всички зони на тялото, включително и най-чувствителните като оредмишници, триъгълник, лице и гърди. Както споменахме, успешността на метода не се засяга от вида на окосмяването. Това е валидно и за нейната безопасност – тя е пълна и гарантирана, независимо от цялостното разположение на окосмяването. 

Приблизително колко процедури с епилация с лазер трябват за постигане на постоянно обезкосмяване?

Бързината, с която ще се реализира търсения ефект, е различна и изцяло зависи от фактори като пример вид на кожата, хормонален фон на човека и растежна фаза на косъма по време на цялата процедура. Обикновено при много пациенти броя процедури с лазерна епилация достига задоволителен резултат между шестата и 8мата процедура. 

Болезнена ли е цялата процедура?

Днешните лазерни технологии са разработени по този начин, за да гарантират възможно най-добър уют за клеинта по време на епилация с лазер. Усещането, което бихте изпитали по времето на процедурата, би могло да е обяснено точно като леко щипене, но по никакъв начин не можем да говорим за болка. Приставките, с които се върши работа, крият специални механизми за хладина, което прави излагането на епилация с лазер безопасно и безболезнено, а местната упойка – напълно ненужна.

Сайта ни: премахване на белези